Pronađi članak:

9. 6. 2016.

Vlasnici iPhonea sve se duže drže svojih starijih uređaja



Istraživanje u SAD pokazalo je da se povećao broj onih koji su pri nadogradnji imali stariji model iPhonea,odnosno da sve manje korisnika žuri da nabavi najnoviji model odmah po njegovom pojavljivanju na tržištu.

Istraživanje navika potrošača, koje je objavljeno u utorak, pokazuje da je pre tri godine 34 odsto iPhonea bilo staro bar dve godine prilikom zamene.




Međutim, nakon 2014, taj procenat popeo se na oko 50 odsto.

Apple se, poput drugih proizvođača, oslanja na prodaju novim kupcima, ali i vernim korisnicima koji odlučuju da nadograde svoj uređaj.

Da bi ih zadržalla, kompanija iz godine u godinu predstavlja novitete vredne nadogradnje, a rezultati istraživanja sprovedenog na 3000 korisnika Appleovih uređaja pokazuju da je ritam nadogradnje usporen.

CIRP, koji je obavio istraživanje, navodi dva moguća razloga ove pojave - manje velikih inovacija i promenu tarifnih paketa u SAD, u okviru kojih ljudi plaćaju punu cenu uređaja, ali mogu pre da ga zamene i smanje cenu novog, prenosi Cnet.




Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: