Pronađi članak:

9. 3. 2017.

Nekoliko caka sa Apple EarPods slušalicama



Iako postoje mnoge slušalice koje imaju bolji kvalitet zvuka od Apple EarPods slušalica, mnogi korisnici ipak baš njih preferiraju. Jedan od razloga jeste komanda koja se nalazi na desnoj strani kabla slušalica i kojom možete upravljati svojim uređajem, a da ne morate da ga vadite iz džepa. I pored toga što ove komande mogu da olakšaju korišćenje telefona u određenim trenucima, mnogi korisnici ih nikada nisu upotrebili, jer nisu ni svesni da postoji takva mogućnost. Predstavljamo vam par “forica”…

Možda i najpoznatiji trik je funkcija pauziranja i nastavljanja slušanja muzike ako jednom pritisnete dugme u sredini. Ako koristite slušalice i imate dolazni poziv, pritiskom na isto dugme se možete javiti na poziv, a dužim držanjem dugmeta ga možete odbiti. Ako se javite na poziv, možete ga završiti jednim pritiskom. Osim navedenih opcija, koje su već mnogima poznate, ovi tasteri imaju i nekoliko skrivenih funkcija.






Recimo, možete da preskočite pesmu koju slušate ako dva puta pritisnete srednje dugme. Ako isto dugme pritisnete tri puta dok slušate muziku, pesma će se vratiti na početak, a ako odmah ponovite tri pritiska, vratićete se na prethodnu pesmu. Možete i da premotate pesmu koju slušate. Ako pritisnete srednje dugme dva puta, ali ga kod drugog puta zadržite, pesma će početi da se premotava. Nakon što pustite dugme, premotavanje će prestati i nastavićete da slušate pesmu od dela na kom ste stali.



Apple EarPods slušalice su vrlo korisne ako želite da slušate muziku ili da se javljate na pozive (ili da ih odbijete), ali šta je sa drugim opcijama? Kao prvo, moguće je aktivirati Siri ako držite dugme u sredini dve sekunde. Ova funkcija i nema previše smisla ako vaš uređaj ima lozinku, jer je potrebno uzeti uređaj u ruke i upisati je. Sa druge strane, pomalo je problematično uzeti telefon u ruke kada je hladno, pa je znatno lakše samo upitati Siri koliko je sati, nego pogledati vaš uređaj.



EarPods slušalice imaju još jednu sjajnu funkciju. Oni koji fotografišu iPhone-om znaju kako dugmetom za podešavanje jačine zvuka na telefonu možete fotografisati. Možete ga koristiti u brojne svrhe, pogotovo ako dodate i kabl u priču, koji može poslužiti kao daljinski upravljač za fotografije. Možete čak i da postavite mikrofon ispod vaše kragne, kako biste imali bolji zvuk u videu.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: