Pronađi članak:

24. 9. 2017.

Predstavljeni Apple Watch Series 3 i Apple TV 4K



Glasine su bile tačne, Apple je uz tri nova modela iPhone-a predstavio Apple Watch Series 3 i Apple TV 4K. Apple Watch će imati podršku za LTE, dok će Apple TV, ojačan sa A10X procesorom, moći da prikazuje filmove i igre u 4K rezoluciji, kao što mu i samo ime govori. Pogledajmo koje nas sve novosti očekuju!

Apple Watch Series 3

Tim Cook je počeo događaj predstavljanjem nove generacije Apple Watch-a, čija prodaja iz godine u godinu raste, pa je danas najpopularniji sat na svetu. U Apple-u nisu očekivali da će javnost tako entuzijastično prihvatiti Apple Watch, a Cook je istakao da je 97% korisnika zadovoljno tim uređajem. Nakon Cook-ovog uvoda, imali smo priliku da pogledamo video u kom su prikazani razni načini na koje možemo koristiti Apple Watch. O tome su pričali i na WWDC-u, a kasnije su procurele i informacije o tome za koje će nove sportske aktivnosti watchOS 4 imati podršku.



Cook je pozvao Jeff Williams-a na pozornicu, i on je prvo počeo da govori o upravo spomenutim sportskim aktivnostima. Sat će i na Watch Face-u prikazivati podatke o pulsu. Takođe je naglasio da Apple Watch nije samo najpopularniji pametni sat na svetu, nego i najpopularniji uređaj za praćenje rada srca. Sada će moći da meri puls i prilikom oporavka, odnosno njegovo opadanje nakon vežbanja, a čak će vas upozoriti i ako vam se puls ubrza dok niste aktivni.

Williams je pričao i o istraživanju koje Apple sprovodi u saradnji sa Medicinskim fakultetom Stanford. Podaci o pulsu prikupljeni Apple Watch-om koristiće se kako bi sat mogao da prepozna neuobičajen rad srca. Watch OS 4 biće dostupan za kupovnu od 19. septembra u SAD-u. Na kraju, predstavili su i Apple Watch Series 3, koji će doći sa LTE podrškom.



Vrlo brzo smo saznali zašto je ona potrebna. Sada ćemo moći da pristupimo bazi od 40 miliona pesama direktno iz Apple Music-a. Još jedan razlog za taj potez su Siri i aplikacija Maps. Series 3 imaće procesor sa dva jezgra koji će biti 70% brži od prethodnog, a otkrili su i W2 čip koji će omogućiti 85% brži Bluetooth i WiFi, uz istovremeno 50% manju potrošnju baterije. Sat će biti iste debljine kao i Series 2, tako da taj aspekt ostaje isti.

Tokom prezentacije su prikazali koliko bi odlično bilo kada bismo mogli da obavimo poziv putem sata dok, na primer, surfujemo. U tom kontekstu, sve što treba da znate je da će Watch koristiti virtuelnu SIM karticu za koju nećete morati da kupujete poseban telefonski broj, nego ćete koristiti isti kao i onaj na vašem iPhone-u. Uprkos našim dosadašnjim informacijama, antena neće biti smeštena u Digitalnoj Kruni, nego unutar samog ekrana, a vrh Krune će biti crvene boje.




Početna cena Apple Watch-a Series 3 bez LTE-a biće 329 dolara, dok će model sa LTE koštati 399 dolara. Series 1 koštaće 249 dolara. Narudžbine unutar SAD-a počeće 15. septembra, a isporuka 22. septembra.

Apple TV 4K

Nakon Williams-a, Cook se vratio na pozornicu i nastavio prezentaciju sa Apple TV-om. Odmah je prešao na ono bitno i predstavio Apple TV 4K. Njegovo ime nam mnogo toga govori.

Eddy Cue preuzeo je reč, i govorio je o novom 4K HDR (10 Dolby Vision) ekranu. Počeo je sa prezentacijom screenshot-ova snimljenih u 4K-u sa postojećim ekranom. Naravno, i korisnički interfejs ima 4K podršku.




Uređaj je dobio A 10X procesor sa kojim smo se upoznali na iPad-u Pro, što znači da će GPU biti četiri puta brži nego na A8. Ne moramo ni naglašavati da će Apple TV 4K tako biti korak bliže postojećim generacijama konzola za igrice, o ćemu se pričalo na Keynote-u. 4K filmovi koštaće isto kao i HD sadržaj, a naslovi koje ste već kupili biće dostupni za preuzimanje u 4K kvalitetu za novi Apple TV.



Na Keynote-u je bila prisutna i gaming kompanija ThatGameCompany. Istakli su kako je Apple TV 4K jako blizu tome da se na njemu mogu igrati tradicionalne video igre. Doduše, čak i kada bi hardver bio sposoban za tako nešto, saradnja developera ključna je za uspeh takvog projekta. Ipak, biće jako uzbudljivo videti šta će Apple učiniti u tom kontekstu i jedva čekamo da vidimo njihove ideje.

Početna cena Apple TV-a 4K biće 179 dolara. Narudžbine u SAD-u počeće 15. septembra, a isporuka kreće 22. septembra.







Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: