Pronađi članak:

4. 1. 2021.

Apple je uklonio 39.000 igara sa kineskog App Store-a



Apple je uklonio 39.000 igara iz App Store-a u Kini za samo jedan dan, kako se približava krajnji rok za sve izdavače igara da obezbede licencu. Uklanjanje igara stiže kao posledica zahteva kineskih vlasti da se reguliše licenciranje igara.

Uključujući ovih 39.000 igara, Apple je iz svoje prodavnice uklonio više od 46.000 igara. Igre, koje su se našle na listi uklonjenih, uključuju i naslove kao što su Assassin's Creed Identity i NBA 2K20. Ističe se da je samo 74 od Top 1500 igara preživelo ovu čistku.



Apple je prvobitno izdavačima igara dao rok da do kraja juna obezbede licencne brojke koje izdaje kineska vlada, što bi korisnicima omogućilo da obavljaju kupovine u okviru aplikacija na najvećem svetskom gejming tržištu. Kasnije je kompanija produžila rok do 31. decembra.

Kineske Android prodavnice aplikacija se već duže vreme pridržavaju pravila o regulaciji licenci, a nije poznato zašto se Apple tokom ove godine više trudi da ih implementira.

Analitičari ističu da ovaj potez ne predstavlja iznenađenje, jer Apple nastavlja da popunjava praznine kako bi se povinovao zahtevima kineskih regulatora kada je sadržaj u pitanju.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: