Pronađi članak:

7. 1. 2021.

Samsung će za iPhone obezbediti ekrane sa ProMotion i always-on funkcijama



Novi izveštaj iz lanca snabdevanja sugeriše da Apple planira da koristi LTPO ekrane za ovogodišnje iPhone Pro modele, koji bi mogli implementirati ProMotion i always-on displej. Raniji izveštaji su pominjali da kompanija planira da OLED panele koje imaju Apple Watch Series 4 i 5 omogući i za ovogodišnje premijum iPhone modele.

TheElec izveštava da će Samsung biti jedini dobavljač ovih displeja u 2021. godini, uprkos tome što su se ranije pojavile informacije o tome da LG proizvodi LTPO panele za ovogodišnju iPhone liniju.



Samsung Display će biti ekskluzivni dobavljač za OLED (organic light emitting diode) panele, a koristiće se u dva naredna iPhone modela iz najvišeg ranga. Oba iPhone 13 modela će imati LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) i TFT (thin-film transistors) OLED panele.

Apple će ponovo objaviti četiri iPhone modela i svi će koristiti OLED panele, s tim što će dva najjača imati LTPO OLED sa podrškom za 120Hz osvežavanje ekrana.

I dalje se očekuje da će LG obezbeđivati LTPO ekrane za buduće iPhone modele, ali tek od 2022. godine. Samsung je trenutno vodeći kada je ova tehnologija u pitanju i već ju je koristio u Galaxy Note20 Ultra modelu.

Izveštaj takođe sugeriše da, iako će LTPO biti rezervisan za iPhone Pro modele ove godine, Apple se nada da će naredne godine tehnologiju displeja proširiti na sve modele koje bude predstavio.







Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: