Pronađi članak:

24. 2. 2021.

Ovako izgleda bežično punjenje sa udaljenosti od 10 metara



Na MWC-u koji se upravo održava u Šangaju, Oppo je demonstrirao tzv. Air Charging tehnologiju. Radi se o stvarnom bežičnom punjenju telefona, dakle bez fizičkog kontakta sa bežičnim punjačem.

Za demonstraciju je korišćen novi Oppo X 2021 sa rolo ekranom, a iz kompanije tvrde da je snaga ovakvog punjenja 7,5W. Oppo je ovu tehnologiju već najavio i nazvao ju FreeVOOC, a koncipirana je tako da u radijusu od 10 metara može puniti razne uređaje snagom između 5W i 10W.



Nedavno je i Xiaomi predstavio sličnu tehnologiju stvarnog bežičnog punjenja, tako da uskoro možemo očekivati da će je ponuditi i drugi proizvođači. Naravno, samo po sebi se nameće pitanje koliko ovaj prenos električne energije na daljinu zrači, odnosno da li je u granicama koje ne štete živim organizmima. Na ovo pitanje ćemo dobiti odgovor kad neko tačno izmeri zračenje, a do tada ćemo se suzdržati komentara.









Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: