Pronađi članak:

29. 10. 2014.

Evo zašto je Apple prestao da proizvodi iPod Classic



Govoreći na WSJ.D konferenciji, izvršni direktor Applea Tim Kuk otkrio je razlog usled kog je kompanija rešila da prestane da proizvodi iPod Classic.

Apple je iPod Classic iz prodaje povukao u septembru u trenutku kada je kompanijina online prodavnica „pala“ tokom najave iPhonea 6.

Uprkos tome što je predstavljen 2001. godine, originalni iPod zadržao je vernu bazu korisnika zahvaljujući velikoj internoj memoriji. Model sa najviše prostora za skladištenje imao je 160GB, znatno više od 64GB koliko je imao iPod Touch.



Međutim, sudeći po Timu Kuku, iPod Classic je morao da ode, a jedan od najvećih razloga za takav potez odnosio se na to da kompanija jednostavno nije mogla da dođe do dovoljnog broja delova za njegovu proizvodnju.

„Više nismo mogli da nađemo delove. Nigde na Zemlji. Zaista se nije radilo o tome da sam taj dan naoštrio sekiru i rešio da je isprobam na nekom proizvodu“, izjavio je Kuk.

Suočen sa odlukom da redizajnira već vremešni proizvod, ili da završi sa njegovom proizvodnjom, Kuk je odlučio da ne pokušava da osveži iPod Classic.

„Posao koji bi redizajn zahtevao bio bi ogroman, a broj ljudi koji ga je želeo bio je relativno mali. Osetio sam da postoje adekvatne alternative“, dodao je Kuk.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: