Pronađi članak:

1. 10. 2014.

Retina iMac računari uz Yosemite stižu sledećeg meseca



Nova linija Apple-ovih iMac računara sa Retina ekranima ultra-visoke rezolucije nalaze se u završnoj fazi testiranja, navodi izvor za 9to5mac koji je imao prilike da koristi jedan od ovih računara.

Nove računare će karakterisati tanak profil sličnog dizajna kao trenutni modeli, ali će imati moćnije procesore i poboljšane WiFi antene.



Činjenica da se iMac nalazi u završnoj fazi testiranja ukazuje nam i na to da se Apple priprema da ih objavi zajedno sa OS X Yosemite operativnim sistemom ove jeseni.

Retina iMac će takođe označiti prvi Apple-ov pohod na Retina desktop računare. Što se tiče rezolucije novih Retina iMac računara, OS X Yosemite beta sadrži reference za rezolucije 6400 x 3600, 5760×3240 i 4096×2304 piksela.

Izvori takođe navode da Apple priprema ažuriranja za iMovie i Final Cut Pro sa poboljšanim alatkama za izmene 4K snimaka visoke rezolucije.

Apple takođe radi i na 12-inčnoj Retina MacBook seriji, ali se ovi modeli ipak očekuju tek početkom naredne godine.

Pogledajte šta sve donose novi iPhone 6/6 Plus modeli, Apple Watch pametni sat/fitnes uređaj i najnoviji operativni sistemi iOS 8 i Mac OS X Yosemite.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: