Pronađi članak:

27. 11. 2014.

Apple sledeće godine prestaje sa proizvodnjom iPhonea 5C


Izveštaj koji je objavio tajvanski Industrial and Commercial Times navodi da će proizvodnja iPhone 5c modela prestati sredinom naredne godine.

Kompanija nije navela nikakav poseban razlog za povlačenje 5c modela, pa je verovatno objašnjenje znatno manje interesovanje. U septembru je predstavljen 4.7-inčni iPhone 6, zajedno sa iPhone 6 Plus phabletom, pa je popularnost 5c modela znatno opala.



Iako se očekivalo da iPhone 5c bude usmeren ka budžetskim korisnicima, sa svojom maloprodajnom cenom od 550 dolara nikad nije bio zaživeo kao budžetni telefon. Nikad se nije isticao kao “jeftin” telefon i bio je nedostupan na tržištima u razvoju. U slučaju da su korisnici tražili jeftiniji iOS uređaj, radije bi kupili iPhone 5S, koji je daleko bolji za novac koji košta. Pored velike potražnje iPhone 6 i iPhone 6 Plus uređaja, kao i dostupnosti 5S modela u maloprodaji, obustavljanje proizvodnje iPhone 5c telefona i ne predstavlja teliko loš potez od strane Apple-a.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:



Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: