Pronađi članak:

27. 1. 2015.

App Store zarađuje više para nego Holivud


Aplikacije iz Apple-ovog App Store-a su zaradile više novca kao filmska industrija u Holivudu tokom prošle godine.

Igre poput Angry Birds i mobilna verzija Facebooka donele su programerima koji su radili na njima više novca, nego što je zaradila filmska industrija.Pojedinačni developeri danas u svetu mogu da zarađuju kao filmske zvezde, a aplikacije otvaraju više radnih mesta od pojedinih lanaca restorana.

Studija koju je sprovela kuća Asymco analizirajući aplikacije prodate za Apple putem iTunesa prošle godine pokazala je da ukupni prihodi vezani za tržište aplikacija od 2008. iznose oko 25 milijardi dolara.

Producenti koji stoje iza velikih aplikacija poput Angry Birds (prodata je više od 12 miliona puta), zarađuju više i od najvećih zvezda filma.

Asymco napominje da u istraživanje nisu uključili analizu Android aplikacija.

Firma naglašava da su u prvoj nedelji januara korisnici već potrošili više od 500 miliona dolara na aplikacije sa iTunesa.

Prema Appleu, najpopularnija aplikacija koja zahteva plaćanje bila je Minecraft, dok je među besplatnim najčešće preuzimana aplikacija za Facebook Messenger.

Puno zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta nam sve donose najnoviji Apple poroizvodi:Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: