Pronađi članak:

9. 11. 2015.

Apple prodao više satova nego konkurencija zajedno



Iako iz Applea ne žele da otkriju kolika je potražnja za njihovim pametnim satom, iz analitičke kompanije Canalys kažu kako su u pola godine isporučili skoro sedam miliona komada.

Iako su kompanije poput Samsunga, Sonyja, Pebblea i drugih predstavile prve modele pametnih satova pre nego je Apple stupio na ovo tržište, većina tehnoloških analitičara bila je uverena kako će se ovo tržište pokrenuti tek nakon što se u prodaji pojavi Apple Watch.

Ovaj gadget veoma je bitan ne samo za ovo tržište, već i za Apple koji traži nove izvore zarade pored računara, telefona i tableta, ali i zbog činjenice kako je reč o prvom potpuno novom uređaju koji je ova kompanija predstavila nakon smrti Stiva Džobsa.




Zbog toga su mnogi s nestrpljenjem iščekivali prve službene podatke iz Applea o broju prodatih satova, ali na njihovu žalost, Tim Cook odlučio je da tu brojku zadrži tajnom. U poslednje vreme na mreži se pojavilo sve više glasina prema kojima u Appleu nisu zadovoljni s prodajom ovog uređaja, a tim glasinama u prilog ide podatak da se ova kompanija u nekim radnjama u američkim gradovima odlučila na smanjenje cene pametnog sata (za osobe koje kupe iPhone). Iako iz Applea i dalje nema informacija o prodaji Apple Watcha, ovu brojku smo saznali zahvaljujući analitičkoj kompaniji Canalys prema kojoj je do sada isporučeno skoro sedam miliona ovih Appleovih satova.

Ova se brojka naravno, ne može uporediti s desetinama miliona prodatih telefona, ali ipak nam pokazuje koliko je Apple Watch popularan u odnosu na ostatak konkurencije jer su u dva kvartala koliko je njihov sat dostupan prodali više satova nego svi njihovi konkurenti zajedno u pet kvartala.

U Canalysu kažu kako će biti posebno zanimljivo pratiti prodaju ovog gadgeta u poslednjem ovogodišnjem kvartalu u kojem standardno vlada 'šoping groznica', a mnogi ljubitelji ove kompanije kao božićni poklon možda će poželeti upravo Appleov sat.




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: