Pronađi članak:

12. 12. 2015.

Apple razvija sopstveni GPUKompanija Apple razvija sopstvene procesore još od Apple A6 čipa koji se nalazio unutar iPhone 5 telefona i koji je predstavio prvi custom procesor u seriji uređaja.

Njega je sledio 64-bitni procesor koji se nalazio unutar Apple A7 čipseta odnosno iPhone 5s telefona. Mada, Apple ne radi samo na sopstvenom dizajnu procesora, već takođe razvija i rešenja za koprocesore pokreta i neke senzore.
Najnoviji izveštaji govore da kompanija razvija i sopstveni GPU (procesor grafike) koji bi trebalo da bude spreman za nekoliko godina kako ne bi bili biše zavisni od PowerVR grafičkih jedinica.

iPhone telefoni obično zauzimaju vrh benchmark programa uglavnom zahvaljujući moćnim Imagination Technologies GPU-ovima, ali izgleda da Apple vidi drugačiji razvoj situacije u budućnosti. Apple-ovo navodno grafičko rešenje još nije spremno za javnost, a pitanje je kada će to biti.
Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: