Pronađi članak:

1. 12. 2015.

iPhone 7 bi mogao da bude vodootporan i bez ulaza za slušalice



U septembru se pojavila informacija kako bi iPhone 7 uređaj mogao da bude vodootporan, a sada se pojavljuje još jedna vest u kojoj je predstavljen Apple-ov novi patent, koji prikazuje sistem koji bi zatvarao sve portove koji su osetljivi na tečnosti. Ovom metodom zatvaranja portova, iPhone bi zaustavio protok vode ili bilo koje druge tečnosti unutar telefona, i time sprečio uništenje komponenti unutar telefona.






Senzori unutar telefona određuju prisustvo vlažnosti ili zagađenosti u vazduhu koja bi mogla da bude pretnja za telefon, i time zatvara svaki otvor, sve dok ne bude neophodna njihova ponovna upotreba. Na primer, otvori za zvučnike će ostati zatvoreni sve dok neko ne pozove uređaj ili su upotrebljeni za druge funkcije koje zahtevaju reprodukciju zvuka.



U martu ove godine, Apple je dobio patent za proces stavljanja slojeva na komponente iPhone uređaja, koji bi bili izrađeni od hidrofobnog materijala. Ovo bi se primenjivalo tako što bi se komponenta stavila u komoru ispunjenu fluoropolimerskim gasom, i prilikom dovođenja napona na komponentu, gas bi se pretvorio u plazmu, koja bi se zalepila za komponentu. Sličan metod koristi i kompanija Motorola, kako bi učinila svoje high-end uređaje otporne na vodu.



Analitičar KGI Securities-a, Ming Či Kuo, koji je pre imao često tačna predviđanja o Apple-ovom mobilnom sektoru je takođe naveo da će sledeći iPhone doći sa 3 GB RAM memorije. Pored toga, njegove pretpostavke navode da će Apple pokušati da njihov sledeći uređaj bude debljine svega 6mm, u odnosu na iPhone 6s, čija debljina iznosi 7.1mm.






Japanski vebsajt Macotakara je izjavio da kako bi se smanjila debljina iPhone 7 uređaja, Apple će morati da izbaci 3.5mm džek za slušalice iz telefona. Umesto posebnog porta, iPhone 7 korisnici koji žele da koriste slušalice će morati da koriste Bluetooth ili Lightning konektor. Third-party provajderi će morati da uvedu u svoju ponudu Lightning kabl ili 3.5mm-Lightning adaptere kako bi osigurali kompatibilnost sa iPhone 7 telefonom.



U izveštaju je Apple planirao da upotrebi tanji džek od 2mm, ali nakon žalbe je kompanija odustala od toga. Apple iPhone 7 će verovatno biti predstavljen septembra sledeće godine, iako neki izvori navode da će uređaj biti predstavljen ranije.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: