Pronađi članak:

29. 12. 2015.

Napunite bateriju telefona pomoću šolje kafe [VIDEO]Dok živimo u vremenu tehnologije i pametnih telefona, najveći problem nam predstavlja kratkotrajnost baterije, ali čini se da je jedna osamnaestogodišnjakinja pronašla najinovativniji način brzog punjenja mobilnih telefona.

Naime, En Makosinski je napravila šoljicu za kafu, koja puni mobilni koristeći toplotu ovog naptika. Ovo je njen drugi izum, budući da je pre tri godine napravila baterijsku lampu koja svetli u dodiru s ljudskim telom, odnosno temperaturu tela koristi kao izvor energije.

Njena premisa bila je vrlo jednostavna: Kada skuvate kafu, uvek je pretopla, zato tu temperaturu treba koristiti kako bi napunili bateriju mobilnog telefona.

Njen izum nagradila je kompanija Shell s 50.000 dolara, jer ovaj izum redukuje uticaj električne mreže i patentuje alternativni izvor toplotne energije, prenosi FudZilla.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u videu ispod:


Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: