Pronađi članak:

13. 1. 2016.

Izbačen iOS 9.3 beta koji donosi puno novih opcija i poboljšanja!


Apple je pustio iOS 9.3 beta za programere koji je zaista put novina poput Night Shift režima, zaključavanje pojedinačnih beleški (Notes), poboljšanja u CarPlay funkcijama, Multi User režim za škole, poboljšane aplikacije Health, News i još mnogo toga. Kao što sama oznaka ukazuje, u pitanju je najveći update koji smo videli u poslednje vreme i on donosi tonu novosti. Čitajte dalje da saznate šta je sve novo.

Ako vam nije jasno koliko je veliki update, znajte da je ovo prva beta verzija kojoj je Apple posvetio celu stranicu na svom sajtu! Ono što obično ne radi za beta verzije.






Night Shift

Ako ste čuli za jailbreak dodatak f.lux, onda vam ne treba upoznavanje. Ako niste čuli za f.lux, u pitanju je opcija koja uz pomoć izračinavanja lokacije i vremena detektuje zalazak sunca i automatski redukuje plavo osvetljenje ekrana na iUređaju u topliju boju. Time manje opterećuje oči. Ovo se može i manuelno podesiti u Settings aplikaciji:


Ovaj režim će biti moguć na sledećim iUređajima:

  • iPod touch 6G
  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPad Air
  • iPad Air 2
  • iPad mini 2
  • iPad mini 3
  • iPad mini 4
  • iPad Pro



Nove 3D Touch prečice

Dodato je mnogo novih 3D Touch akcija u skoro sve aplikacije koje dolaze instalirane uz iOS. Tu su osim postojećih opcija i prečice za Settings, App Store, iTunes, Stocks, Weather, and Compass...





Notes

Unapređena je sigurnost u Notes aplikaciji gde uz pomoć Touch ID senzora ili lozinke možete zaključati pojedinačne beleške. Možete sada i sortirati beleške prema datumu kreiranja, modifikovanja ili alfabetski.


News

Novosti u For You sekciji, bolje pronalaženje članaka, nove teme u trendu, novi favoriti. Video može direktno da se pušta iz News Feed-a i omogućen je landscape režim na iPhonu. Poboljšana je brzina i odziv aplikacije.


Health

U Health aplikaciji lakše pronalazite kompatibilne aplikacije. Prikazuju se i podaci o pokretu, vežbama, stajanju i ciljevima iz Apple Watch-a. Ovako vidite sve zdravstvene informaicje na jednom mestu i lako ih šaljete u druge aplikaije. Informacije o zdravlju prikazuju se u grafikonima.



CarPlay

U CarPlay je poboljšana bolja podrška za Apple Music. Možete da vidite New i For You sekcije za pronalaženje novog sadržaja.

Nova Nearby opcija jednim dodirom pokazuje mesta od interesa u vašoj trenutnoj blizini i tako lako pronalazite lokacije poput pumpi, parkinga, kafića itd.



Education poboljšanja (uskoro)

  • Zajednički iPad: Mogućnost kreiranja profila na iPadu pa svakog učenika, pa kada se sledeći uloguje čeka ga njegov sadržaj.
  • Classroom aplikacija: Profesori mogu da pokreću aplikacije na iPadima od studenata u isto vreme, da biraju šta će studenti da gledaju na uređajima a ne da gledaju gluposti
  • School Manager: Mesto za administratore za kreiranje Apple naloga, predmeta i pristup svemu za pripremu iPada za školu, sve iz pretraživača.


Podrška za više Apple Watch-ova

Ovo je sada moguće, ali sat mora da ima instaliran novi watch OS 2.2.

Ostale nove opcije:


Music: Apple Music pokazuje popularnost za albume u vidu crtica


Photos: Duplirajte Live Photo kao visoko kvalitetnu statičnu sliku


Wallet: Prečice ka odgovarajućim aplikacijama u kuponima. Npr ako imate učitan kupon za App Store kupovinu u Wallet aplikaciji, iz kupona lako možete prečicom skoknuti do App Store aplikacije.


Developer: Programeri sada mogu da instaliraju beta iOS verzija bez iTunesa

iBooks: PDF fajlovi se sinhronizuju na iCloud u iBooks aplikaciji

Siri: Podrška za Finski, Hebrejski i Malajski

Wi-Fi Assist: Pokazuje koliko podataka je utrošeno

Bluetooth: BT tastatura je ugrađena u iBooks i News (strelice okreću stranu ili pomeraju gore-dole)

Vibrirajući osećaj kada koristite 3D Touch u multitaskingu

Skrivanje već instaliranih Apple aplikacija (uz pomoć Configurator-a)

Pogledajte sve novosti u iOS 9.3 beta u detaljnom videu ispod:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: