Pronađi članak:

11. 1. 2016.

Korisnici Apple uređaja u 2015. dali 20 milijardi dolara na aplikacijeKorisnici Apple uređaja potrošili su prošle godine više od 20 milijardi dolara na kupovinu aplikacija u App Store-u, a za vreme božićnih i novogodišnjih praznika su oborili rekord s vrednošću kupovina od 1,1 milijardi dolara, saopštio je američki tehnološki gigant.

Prvi dan Nove godine bio je najznačajniji u istoriji App Store, budući da su potrošači ostavili u prodavnici više od 144 miliona dolara u periodu od samo 24 sata.
Viši potredsednik Apple koji sada vodi App Store, Filip Šiler, izjavio je da su kupci potrošili lani u toj prodavnici više od 20 milijardi dolara, što je duplo više nego 2013. godine.

Igre, kao što je Clash of Clans i plaćene video striming usluge poput Netflixa i Hulua su među najuspešnijim aplikacijama u 2015. godini.

"Uzbuđeni smo što korisnici kupuju i koriste naše softverske proizvode za uređaje poput iPhone, iPad, Mac. Zahvalni smo svim developerima koji su kreirali najinovativnije aplikacije na svetu. Jedva čekamo da vidimo šta će nam doneti 2016", rekao je Šiler.
Međutim, kada se odbiju svi porezi i dugovi, App Store je tokom 2015. godine napravio "samo" šest milijardi dolara čistog profita. Apple je od lansiranja tog servisa 2008. godine do sada zaradio neverovatnih 40,3 milijarde dolara.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: