Pronađi članak:

15. 3. 2016.

Direktno iz vrha Applea potvrđuju da zatvaranje aplikacija ne štedi bateriju



Šef Appleovog odeljenja za razvoj operativnog sistema za iPhone i iPad Craig Federighi, rekao je kako se zatvaranjem aplikacija ne štedi baterija na njihovim telefonima i tabletima.

Za veliki broj vlasnika pametnih telefona jedan od najvećih problema jeste baterija, tj. njeno (pre)kratko trajanje. Današnji modeli imaju velike ekrane, snažne procesore i grafiku, dok se aplikacije u pozadini stalno osvežavaju, što sve utieče na potrošnju baterije tako da baterija često ne može izdržati ni jedan dan bez punjenja.




Deo vlasnika Appleovih telefona smatra kako mogu produžiti trajanje baterije na iPhoneu zatvaranjem aplikacija (kada dva puta stisnete Home tipku pokažu se prozori s otvorenim aplikacijama, a zatvaraju se povlačenjem prsta po ekranu prema gore), a jedan korisnik iPhonea je nedavno poslao mail izvršnom direktoru kompanije Timu Cooku i upitao zatvara li on aplikacije na svom telefonu i da li je zatvaranje aplikacija neophodno za štednju baterije.



Umjesto od Cooka, odgovor na ovo pitanje dobio je od šefa odeljenja zaduženog za razvoj operativnog sistema za iPhone Craiga Federighija koji mu je odgovorio 'ne i ne'. Ovime je Federighi razbio mit u koji su verovali brojni vlasnici iPhonea koji su zatvaranjem aplikacija mislili da štede bateriju, a na Yahoou napominju kako i na Appleovim stranicama za podršku korisnicima piše kako nema potrebe za gašenjem aplikacija, osim u slučaju kada aplikacije ne reaguju.

Kako su objasnili na stranici 9to5Mac, aplikacije koje se pokažu u tzv. multitasking modu, odnosno kada dva puta pritisnete Home taster, ne znači da su te aplikacije aktivne, tj. da utiču na potrošnju baterije. Umjesto zatvaranja aplikacija, korisnicima se savjetuje isključivanje lokacije (osim u slučajevima kada vam je to zaista potrebno) i onemogućavanje pozadinskog osvežavanja aplikacija koje ne koristite često – npr. jedan od najvećih potrošača baterije je Facebook.




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: