Pronađi članak:

22. 4. 2016.

Predstavljen novi MacBook Air 13"



Bez ikakve pompe i najave Apple je predstavio osvežene modele MacBook 12″ i MacBook Air 13″. Osim nove Rose Gold boje koja je dostupna za MacBook 12″ ostatak promjena se nalazi ispod kože.

MacBook 12″ za 2016. godinu i dalje dolazi u neverovatno tankom kućištu od 13,1mm i sa trackpadom koji podržava Force Touch. Na polju hardwarea tu je novi procesor, Intel Core M – dvojezgreni procesor Sylake generacije koji je clockovan na 1,1 ili 1,2GHz uz mogućnost Turbo Boost režima kada radi na 3,1GHz i to kada sistem proceni da je potrebna dodatna injekcija. Grafika je integrisana Intel HD Graphics 515 i donosi do 25% bolje performanse.




Po inače paprenim cenama nude se dvije verzije: 1,1GHz za 1299$ i 1,2GHz (sa većim overboostom) za 1599$, a postoji mogućnost nadogradnje na 1,3GHz Core m7 procesor sa snažnijim turbo boostom. Obe se isporučuju sa 8GB RAM memorije, što je pohvalno. Dakle njegova priroda lifestyle laptopa nije se promenila, ali uprkos mršavim performansama Phil Schiller veruje kako je ovo laptop budućnosti, a možda je u pravu.

MacBook Air 13″ je kao promjenu dobio standardnih 8GB RAM memorije u svim konfiguracijama za ovu godinu.





Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: