Pronađi članak:

24. 5. 2016.

Evo kako da koristite Google Maps navigaciju kada nemate internet konekciju [UPUTSTVO]Gubljenje internet konekcije može da vam zagorča putovanje, naročito ako se oslanjate na svoj telefon kako biste znali kuda da idete.

Bilo da se vozite metroom u nekom stranom gradu, ili prolazite kroz neku netaknutu prirodu, internet vas može izdati. Međutim, nije sve izgubljeno. U ovakvim situacijama možete preuzeti Google Mape za offline upotrebu i tako dobiti prave smernice.
Istini za volju, nećete dobiti precizne podatke kada je reč o pešačkim, tranzitnim ili biciklističkim turama, ali ćete zato dobiti sasvim solidne offline smernice za vožnju.

Takođe, treba da imate u vidu da će mapama koje ste preuzeli u jednom trenutku isteći “rok trajanja”, pošto ih Google redovno ažurira kako bi bile što tačnije.

Ovako možete da preuzmete offline mape:

  1. Pokrenite aplikciju Google Maps na svom telefonu (treba da budete ulogovani u svoj Google profil)
  2. Odaberite mapu grada ili oblasti koju želite da preuzmete
  3. Pritisnite meni na dnu ekrana sa nazivom mesta koje ste pretraživali i pritisnite dugme Download
  4. Google će vam zatim pokazati mapu i pitati vas da li želite da je preuzmete. Ponovo pritisnite Download kako biste potvrdili izbor
Ako još uvek nemate Google Maps na svom telefonu, možete preuzezi besplatno sa adrese ispod verziju za iOS:

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: