Pronađi članak:

10.06.2016

Benchmark testovi pokazuju kolika je zver iPhone 7Nekoliko puta smo pomiljali kako je iPhone 7 sa novim Home tasterom, kamerama, novim procesorom, poligon koji nas priprema za dolazak iPhone modela za desetu godišnjicu. Apple se potrudio da nas uveri kako je sa A10 Fusion čipom novi iPhone 7 pakleno brz pametni telefon, to potvrđuju i benchmark testovi.

Rezultati sa popularnog i proverenog Geekbench testa ukazuju na ono što su mnogi i očekivali – novi iPhone 7 modeli brži su od vodećih modela iz Android tabora, ali ono što iznenađuje je da su brži od bilo koje generacije MacBook Air računara! Pogled na rezultate single-core (jednojezgrenog) testa otkrivaju rezultat od 3450 koji je gotovo pa dvostruko bolji od najboljeg predstavnika Android sveta, Galaxy S7, koji je osvojio 1806 bodova. Rezultat je bolji i na multi-core testu mada razlika nije toliko drastična.


Geekbench se u zadnje vreme trudi da pravi komparacije pametnih telefona sa prenosnim računarima. Ako pogledamo te rezultate možemo zaključiti da se iPhone 7 može porediti sa MacBook Pro modelom iz 2013. godine. Ipak, treba imati u vidu da ovo ne znači nužno da novi iPhone modeli mogu bolje izvršavati zadatke i nositi se sa procesima i aplikacijama kao pravi računar.

No šta nas ovi testovi upućuju je to da će srećni vlasnici u svojim rukama imati prilično sposoban uređaj. U kojoj meri će se ovi rezultati prevesti u stvarno korištenje ostaje da vidimo.Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: