Pronađi članak:

4. 1. 2017.

Najpopularnije mobilne aplikacije u 2016. godini



Koristimo veliki broj aplikacija na dnevnoj bazi. Neke od njih se koriste i u specifičnim situacijama, poput aplikacija za konverziju valuta, dok se druge kao što su kalkulator ili email aplikacije koriste svakodnevno, bez obzira na to gde se nalazimo.

Nielsen je nedavno rangirao najpopularnije aplikacije za telefone u 2016. godini.




Na vrhu liste nalazi se verovatno najpopularnija društvena mreža - Facebook. Prema Nielsenovim statistikama, Facebookova mobilna aplikacija svakog meseca u proseku privuče 146 miliona jedinstvenih korisnika, a ovo je čak povećanje od 14% u odnosu na prethodnu godinu. Na drugom mestu se nalazi Facebook Messenger, koji prosečno ima oko 129 miliona jedinstvenih korisnika mesečno, uz povećanje od 28% u odnosu na prošlu godinu (2015).

Još jedna društvena mreža, izlistana u prvih 10, uključuje Instagram, a zanimljivo je da se na Top 10 listi nije našao Twitter. Ostale interesantne aplikacije na listi uključuju Apple Music (prosečno 68 miliona jedinstvenih korisnika mesečno) i Amazon aplikaciju za kupovinu.




Puno zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: bench

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: