Pronađi članak:

18. 1. 2017.

"Vreme Applea je prošlo"Jedan od najpoznatijih investitora Silicijumske doline smatra da je vreme Applea prošlo, dok profesor sa Stenforda kaže kako je Apple, kada su u pitanju inovacije – "gotov".

Apple je u prošloj godini po prvi put od predstavljanja iPhonea zabeležio smanjenje prodaje telefona i nisu ostvarili očekivane planove, pa se sve više analitičara pita kakva je budućnost ove kompanije i mogu li zadržati dosadašnji rast.
U nedavnom intervjuu za "Njujork tajms" jedan od najpoznatijih investitora iz Silicijimske doline, Piter Til, rekao je da se "vreme Applea završilo". 'Znamo kako izgleda pametan telefon i šta radi.

"To nije krivica Tima Kuka, ali jednostavno to više nije područje gde će biti novih inovacija", dodao je Til, a s njim se slaže i profesor sa Stanforda Stiv Blenk, koji je za SF Chronicle rekao da je Apple, ako ćemo gledati inovacije, "gotov".

Naravno, Apple će i dalje zarađivati veliki novac od prodaje svojih uređaja, ponajviše iPhonea, pa ne treba zaboraviti da je i dalje reč o najvrednijoj kompaniji na svetu, koja će i ove godine "okrenuti" milijarde dolara.

Ipak, trenutno nema na vidiku proizvoda poput iPoda, iPhonea i iPada koji pokrenuli tržišta muzičkih plejera, telefona i tableta, a pokazalo se da, barem trenutno, ne mogu puno očekivati od pametnog sata.
Analitičar Abhey Lamba smatra kako je na Appleu sada veliki pritisak jer se od njih ponovno traži razvoj nekog takvog velikog uređaja koji će im doneti novu izvor zarade, ali trenutno se čini kako se samo pretvaraju u još jednu telefonsku kompaniju – koja je, treba napomenuti, iznimno profitabilna.

Glasine kažu da Apple trenutno radi i na pametnim naočarima s podrškom za proširenu stvarnost, ali ni ovo tržište ne donosi priliku za neki veliki rast i povećanje zarade.

Situacija za Kuka i Apple ove godine mogla bi se da se poboljša na krilima novih modela iPhonea, od kojih se očekuje rekordna prodaja, ali pitanje je što nakon toga, odnosno kakva je dugoročna budućnost ove kompanije.

Pročitaj još:

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: