Pronađi članak:

18. 4. 2017.

Spekuliše se da će Apple kupiti Dizni



Šuška se da bi Epl mogao da kupi Dizni. Za to bi trebalo da skupi bar 200 milijardi dolara, a ovim bi se rodila najveća kompanija tog tipa ikada. Ukoliko bi se ostvarilo ovo preuzimanje, ta nova kompanija vredela bi preko bilion dolara, prenosi B92

Spekulacije je pokrenuo RBC Capital Markets, koji navodi da cela priča ipak počinje i završava se oko poreskih nevolja koje ima Epl, odnosno olakšica koje su mu obezbedile neke zemlje.




“Naravno, investitori će pažljivo posmatrati i reagovati ukoliko se ovo razmatranje ispostavi kao tačno”, rekli su analitičari RBC Stiven Kahal i Leo Kulp.

Spoj Epl- Dizni bio bi glavni konkurent moćnom Netfliksu, posebno imajuću u vidu kompanije koje ima Dizni (Star Wars, Mouse House, na primer) i Eplove korisničke baze, komentarišu analitičari.

Još neke prednosti: Eplove mušterije koje koriste napredne tehnologije i iskustva plus Diznijevi zabavni parkovi, ESPN, BAM tech, plus tematski parkovi…

U prilog ovim glasnima ide i izjava šefa Epla Tima Kuka da su otvoreni za akviziju bilo koje veličine.

Pročitaj još:




Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: nedeljnik

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: