Pronađi članak:

5. 7. 2017.

Deset novosti o iPhone-u 8Gotovo nepogrešivi analitičar KGI-a, Ming-Chi Kuo, stao je na kraj velikoj raspravi: smatra da iPhone 8 neće moći skenirati otiske prstiju preko displeja. U zamenu, podelio je sa nama gomilu sitnih informacija i biće odlično ako se one ostvare.


Kuovo mišljenje srušilo je sva očekivanja i snove korisnika koji su se nadali da će moći otključati telefon jednostavnim pritiskom prsta na ekran. Čuveni analitičar tvrdi da postoji više razloga zašto iPhone neće imati mogućnost skeniranja otiska prsta.

Za početak, dizajn sa punim displejom očigledno ne bi funkcionisao sa sadašnjim rešenjem, zatim, ima mnogo ozbiljnih prepreka na putu razvoja tehnologije za identifikaciju prsta putem displeja. Ona zahteva sporiji i složeniji uređaj, a trenutno je čak i OLED predebeo, bez obzira što je tanji od LCD-a.


Akutelno rešenje je trenutno presporo.

Iako Kuo nije spominjao šta trebamo očekivati umesto identifikacije otiska prsta, iz Bloomberg-a javljaju da se radi o tehnologiji za prepoznavanje lica, i to boljoj nego ikad do sad. Uz pomoć 3D senzora, sistem bi mogao prepoznati lice za manje od nekoliko stotina milisekundi, a mogao bi raditi bez problema i na većim udaljenostima – na primer kada vam je telefon na stolu. Iskreno, nas ta ideja i nije preterano oduševila, ali lako ćemo promeniti mišljenje ako Apple napravi nešto zaista inovativno i zanimljivo.

Ipak, Kuo nije doneo samo loše vesti – podelio je i neke druge zanimljive novosti. Evo spiska deset njegovih predviđanja:
  1. Potvrdio je da ćemo imati tri nova modela (iPhone 7s, 7s Plus i 8), a samo će poslednji imati OLED displej.
  2. Verzija sa OLED-om će imati najveću razmeru ekrana u odnosu na čitavu površinu uređaja od svih postojećih modela pametnih telefona na tržištu. Drugim rečima, imaće tanji okvir čak i od Samsung Galaxy S8.
  3. Imaće i kameru sa 3D senzorom.
  4. iPhone 8 i 7s Plus imaće 3 GB RAM-a, a 7s 2 GB.
  5. Svi modeli će doći u verzijama sa 64 GB i 256 GB.
  6. Svi modeli će imati Lightning ulaz, kao i dodatni USB-C integrisani krug za prenos energije radi brzog punjenja.
  7. Stereo zvučnici svih uređaja imaće mnogo bolji zvuk.
  8. Radi veće ekskluzivnosti, model sa OLED displejom biće dostupan u manje boja od ostalih modela.
  9. Isporuka delova neće kasniti koliko smo predviđali, ali model sa OLED displejom možda će ipak biti dostupan kasnije nego inače. Bez obzira na to, sve tri verzije biće predstavljene u septembru.
  10. Apple će moći da isporuči 80 do 85 miliona uređaja tokom jeseni 2017., a polovinu toga činiće iPhone 8.To je Kuov pogled na trenutnu situaciju sa iPhone-om 8. Malo smo tužni što nećemo dobiti skener otiska prsta, ali najbolja razmera displeja i površine uređaja na svetu, zvuči obećavajuće.

Još novosti u vezi iPhone-a 8 možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: