Pronađi članak:

3. 11. 2017.

iPhone X stigao u prodavnice



Kompanija Apple pustila je u prodaju širom sveta svoj najnoviji telefon, iPhone X.

Nakon pompezne najave, američka kompanija Apple konačno je lansirala svoj novi telefon. U prodavnice širom sveta stigao je dugoočekivani iPhone X.

Podsetimo, telefon je promovisan na globalnom događaju 22. septembra, na kome su predstavljene i sve karakteristike, kao i poboljšanja i inovacije.




Novi telefon više nema Home dugme - otključava se jednostavnim pogledom na ekran, jer ima Face ID tehnologiju prepoznavanja lica. Biometrijsko prepoznavanje lica navodno je mnogo preciznije od TouchID tehnologije skeniranja otisaka prsta, koji su imali dosadašnji modeli, uključujući i iPhone8.



Osim otključavanja na pogled, novi iPhone mimikom lica šalje emotikone i otporan je na vodu. Displej se prilagođava na postojeće osvetljenje, a zvučnici su glasniji i imaju dublji bas.

iPhone X predstavljen je kao budućnost pametnih telefona. Otključava se jednostavnim pogledom na ekran, jer ima Face ID tehnologiju prepoznavanja lica, koja pravi matematički model lica, objasnili su iz te kompanije.

Desetka, pored ostalih karakteristika, ima i "super retina" ekran, koji se služi OLED tehnologijom za intenzivnije boje i oštrije slike.


U prodaju je samo u crnoj i beloj boji, po ceni od gotovo 1.000 dolara za model od 64 GB, odnosno 1.150 dolara za onaj od 256 GB.

Sve što treba da znate o iPhone-u X možete pronaći u našem članku.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: