Pronađi članak:

1. 11. 2017.

Objavljen iOS 11.2 beta



Čini se da Apple ide dva koraka napred istovremeno, barem kada su u pitanju beta verzije. Iako je iOS 11.1 još uvek u beti, Apple već nudi 11.2 za testiranje. Moraćemo da pričekamo za neke značajnije promene.

iOS 11 sadrži preko 40 novih mogućnosti, uključujući novi sistem datoteka, Drag & Drop, interfejs za multitasking, prilagodljivi Control Center, kao i Dock za iPad. Mi smo vam već davali savete za korišćenje novog sistema. Pisali smo o 20 skrivenih funkcija na koje možda ne biste sami naišli, o prednostima i manama čiste instalacije, novom dizajnu Notification Centra, novim opcijama Control Centra i o tastaturi za jednu ruku.



iOS 11 dobro napreduje. Nova beta verzija tog operativnog sistema donela je mnogo novosti, koje se uglavnom tiču ispravki starijih problema, a funkcije koje mnogi željno iščekuju (npr. iMessage sinhronizacija) tek treba da stignu. AirPlay 2 se pojavio, barem u tragovima, pa imamo razlog da se nadamo da nećemo morati dugo da čekamo na ostale. Najvažnije novosti i promene su:

  • Kontrole muzike u Control Centru su postale četvrtaste
  • Ažurirani su efekti učitavanja animacije u Live Photo-u.
  • Pozadine iPhone-a 8/X sada su dostupne i na starijim uređajima.
  • Emotikoni su prilagođeni, pa su sada realističniji.
  • Nova podešavanja za TV aplikaciju u Notifications.
  • SiriKit je dobio dodatnu podršku kako bi developeri mogli početi da rade na njemu.
  • Pojavili su se prvi znaci AirPlay-a 2. Sada možete isprobati multi-room interfejs u Control Centru, ispod Apple TV-a.




Ispravljeno je puno starijih problema, uključujući i sporiji rad kalkulatora.
(Ova beta verzija dostupna je samo developerima, na javno verziju ćemo verovatno morati malo da sačekamo.)



Iako ovo ažuriranje ne bi trebalo dovesti do gubitka podataka, učinite uslugu sami sebi i ne igrajte se sa vatrom. Napravite sigurnosnu kopiju svih podataka na vašem iPhone-u ili iPad-u. Sve svoje podatke možete sačuvati na vašem iCloud nalogu ili na vašem računaru uz pomoć iTunes-a. Oni najpažljiviji mogu napraviti i jedno i drugo.

iOS 11.1 dostupan je za sledeće uređaje: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPad 5. generacije, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″, iPod touch 6. generacije



Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: