Pronađi članak:

1. 12. 2017.

[UPUTSTVO] Kako snimiti bolje panoramske fotografije



Panoramske fotografije nikada neće izaći iz mode, ali malo je onih koji znaju dobro da ih snime. Rešenje vrlo jednostavno…

Panoramske fotografije mogu biti vrlo spektakularne. Sa ovom tehnikom možete sačuvati fotografiju većeg aspekta nego kada snimate tradicionalnu 4:3 fotografiju. Ako se prebacite na Pano Mode, jedina uputstva koje vam iPhone daje su to da pomerate svoj telefon sa levo na desno u ravnomernom tempu, kao i da ne menjate vertikalnu visinu.



Panorama je u osnovi montaža nekoliko fotografija. Budući da stalno menjate ugao iPhone-a, paralelne linije se počinju kriviti, a rezultat toga je izbočeni horizont na sredini fotografije. Nema razloga za brigu: možete smanjiti taj efekat ako fotografišete sa udaljenosti. Međutim, moglo bi se dogoditi da se linije raspadnu ili neprirodno iskrive.




To se događa zato što se udaljenost između iPhone-a i predmeta fotografije stalno menja tokom procesa. Vrlo precizne panoramske fotografije snimljene su na postolju koje može popraviti držanje uređaja, kao i njegovu osu. Prvo i nije toliko važno kad je u pitanju iPhone fotografija, ali moramo obratiti pažnju na osu. Postolje nam neće biti potrebno ako znamo ispravnu tehniku.



Ako ispružite ruku i tako okrećete telefon, pomerate ga iz njegove ose, udaljenost se menja, a linije će se raspasti. Međutim, ako ne pomerate ruke, već svoje telo, biće lakše držati iPhone u sredini, a gotov rezultat će biti znatno bolji. Ne brinite o tome previše, lako ćete naučiti ovu tehniku uz malo vežbe.

Još korisnih uputstava možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: iMagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: