Pronađi članak:

19. 8. 2018.

Hoće li nov iPhone imati podršku za Apple Pencil?



Čak su dva izvora najavila kako će novi top modeli iPhone-a imati podršku za Apple Pencil. Hoće li se to stvarno dogoditi ili ostati tek pusta želja?

Ovog puta Economic Daily News je proširio vest o mogućnosti podrške Apple Pencil-a na novim iPhone modelima, ali TrendForce, analitička kompanija iz Tajvana, prva je objavila tu vest još početkom nedelje. Doduše, moramo istaći da ove izvore ne smatramo naročito pouzdanim, i da imaju istoriju širenja lažnih informacija. S tim na umu, pogledajmo šta su sve otkrili u svojim člancima.




Poenta je da navodni insajderi tvrde kako će nova generacija iPhone-a X i 6,5-inčni OLED model (u kuloarima poznat kao iPhone X Plus) možda dobiti podršku za Apple Pencil. Dakle, treći, 6,1-inčni model ne bi trebao da bude deo tog privilegovanog kruga, što je i razumljivo s obzirom na to da se najavljuje kao najjeftiniji u grupi.



Nema informacija o tome da li bi se podrška odnosila na postojeći model Apple Pencila, ili će biti predstavljena nova generacija, manjih dimenzija i ekskluzivno dizajnirana za iPhone. S obzirom na to da će Apple-ova digitalna olovka slaviti treći rođendan u novembru ove godine, krajnje je vreme da kompanija lansira novi model, a podrška za iPhone je savršen razlog za to.

Međutim, moglo bi se dogoditi da će neka druga kompanija proizvesti olovke za iPhone, kao što je bilo u slučaju Logitech Crayona za šestu generaciju iPad-a.



Bilo kako bilo, ne smemo zaboraviti kako je još 2007. Jobs tvrdio da „niko ne želi digitalnu olovku“. Međutim, ekran iPhone-a se povećao sa tadašnjih 3,5 inča na 5,8 inča, a ove godine se očekuje model od 6,5 inča, pa bi podrška za Apple Pencil sada bila razumljiva – i očekivana.

Puno zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: