Pronađi članak:

23. 8. 2018.

Objavljena je deveta beta verzija iOS-a 12 [VIDEO]



Pet dana nakon objave osme beta verzije za razvojne programere, sada je stigla i deveta. S obzirom na to da postoji samo nekoliko manjih promena, postoji mogućnost da će ovo biti konačna beta pre zvaničnog objavljivanja.

Iako je iOS 12 trebao biti ažuriranje manjeg obima, on sadrži mnoge zanimljive, nove funkcije, poput zadivljujućeg poboljšanja snage starijih uređaja, nove AR funkcije, nekoliko izvornih aplikacija koje su redizajnirane, Digital Health statistike, nadogradnje FaceTime-a, grupisanje obaveštenja ili nove i poboljšane algoritme aplikacije Photos.

Sistem je trenutno dostupan kao beta verzija, a zvanično lansiranje se očekuje ove jeseni. Do tada, samo programeri i najznatiželjniji korisnici imaju priliku da isprobaju nove opcije. Imajte na umu da beta nije dovršena verzija, i može sadržati bagove, stoga nije preporučljivo instalirati beta verziju na uređaj koji koristite svaki dan.




Otkrivanje novih funkcija je razočaralo sve one koji su očekivali veće promene. Vizuelne promene su gotovo neprimetne, osim animacija koje su bolje urađene. Naizgled, iOS 12 je počeo poprimati svoj finalni oblik, a preostalo je samo nekoliko završnih detalja.

U određenoj meri, kolege iz Apple Insidera veruju da bi ovo mogla biti poslednja beta verzija sistema– GM (Golden Master), odnosno beta pre zvanične objave. Bilo kako bilo, na osnovu naših zapažanja, čak i od prvih objava, sistem je bio značajno stabilniji i nije se previše menjao vremenom. Zato zaista imamo razloga da se nadamo da će tako i ostati i da neće doći do nekakvih problema sve do zvaničnog objavljivanja koje bi trebalo biti zakazano za otprilike mesec dana.



Srećom, ova verzija je odmah dostupna svima, pa nećemo morati da čekamo javnu verziju. Uz iOS 12, ažurirani su i drugi operativni sistemi, pa im možete pružiti priliku, ako koristite beta verzije tih sistema.

Iako ovo ažuriranje ne bi trebalo da prouzrokuje gubitak podataka, vi za svaki slučaj napravite sigurnosni backup svih podataka sa vašeg iPhone-a i iPad-a. Sve podatke možete da sačuvate na svom iCloud nalogu ili računaru putem iTunes-a.

iOS 12 je dostupan za sledeće uređaje: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, petu generaciju iPad-a, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″, šestu generaciju iPod-a touch.

Puno zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:


Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: