Pronađi članak:

19. 11. 2020.

iPhone 12 poseduje mogućnost punjenja drugih uređajaOvu opciju Apple nije spomenuo tokom prezentacije iPhone 12 modela, a može da bude veoma korisna.

iPhone 12 telefoni imaju „obrnuto bežično punjenje“ (Reverse wireless charging). Ovu funkciju je prvobitno napravio Huawei za svoju Mate 20 seriju. Naime, telefon može da se koristi kao bežični punjač za druge uređaje, uključujući pametne telefone i bežične slušalice koje podržavaju takav vid punjenja.

Potom je ovu tehnologiju Samsung doneo na svojim uređajima, da bi potom i Google uveo sa svojim Pixel 5 telefonom, a sada i Apple. Kako su AirPods veoma popularne slušalice, čak i kod korisnika koji nemaju iPhone telefone, ovakav potez su najpre pozdravili korisnici istih.

Ipak, Apple se ogradio tako što nije zvanično potvrdio da uređaji, kao i te slušalice, zajedno sa spekulisanim novim "privescima" AirTags, mogu da se pune preko iPhone 12 telefona: „Pored toga što mogu da se pune putem desktop WPT punjača , 2020 iPhone podržava WPT funkciju punjenja od 360 kiloherca (kHz) ostalih dodataka. Trenutno jedini dodatak koji može da se puni preko iPhone telefona je potencijalni Apple dodatak u budućnosti“ – stoji u dokumentaciji Apple kompanije.

WPT znači wireless power transfer/transmission system, odnosno bežični prenos snage. Iako Apple nije jasno otkrio šta će se moći puniti preko iPhone 12 telefona, sve sugeriše da će samo jedan uređaj moći da koristi ovu funkciju. Kroz istoriju nijedan dodatak za ove telefone nije bio bitniji od AirPods slušalica.

Treba istaći da Apple radi na novim AirPods slušalicama koji će nositi oznaku AirPods 3 i AirPods Pro 2, očekuje se da izađu naredne godine. Još uvek nema garancije da će te slušalice dobiti i MagSafe punjenje. Iako postoji opcija, iPhone telefoni trenutno ne mogu da pune druge telefone!Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: mondo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: