Pronađi članak:

26. 11. 2020.

iPhone 6s i iPhone SE neće dobiti iOS 15



Apple iOS 14 dostupan je sad već neko vreme pa se već priča i o iOS-u 15. Kako se neslužbeno saznaje, Apple će povući crtu na iPhone 6s, 6s Plus i originalnom iPhone SE modelu pa će iOS 14 ostati poslednje veliko ažuriranje za te uređaje.

Što god da o Apple-u mislili, činjenica je da iPhone, ako to zaista želiš, možeš bez problema koristiti i 4-5 godina. Verovatno ćete u nekom trenutku poželeti da promenite bateriju, koja će od pustih ciklusa punjenja i pražnjenja ipak izdahnuti, ali sa softverske strane kupac je miran pet godina.





Time je barem sve do sada Apple bio uzor konkurenciji u Android taboru, gde nijedan brend svoje uređaje ne podržava toliko dugo. OnePlus i Google svoje uređaje već dugo softverski podržavaju 3 godine, a od nedavno se na to obvezao i Samsung.

Ovaj sveži iOS 14 sa konačnom implementacijom widgeta i menija sa aplikacijama, dobili su i iPhone 6s i 6s Plus iz 2015, a i iPhone SE sa proleća 2016. opremljeni sa tek 2GB RAM-a.

Ipak kako saznaje izraelski blog The Verifier, to će biti i poslednja iOS nadogradnja za te uređaje. Pokretani 14nm Apple A9 čipom, ti modeli su krenuli sa iOS-om 9, a dogurali su eto do iOS-a 14.2. Tako nešto u Android svetu nećemo doživeti nikada.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: