Pronađi članak:

21. 12. 2020.

Apple Watch dobija Touch ID



Najpopularniji pametni sat na svetu - Apple Vatch trenutno je u svojoj šestoj generaciji, a patentna dokumentacija već otkriva šta bi sedmi mogao da donese. Budući da Apple Watch verovatno će pozajmiti neke funkcije od iPad Air tableta.

Za sve one uronjene u Appleov ekosistem, Apple Watch je najbolji izbor pametnih satova. Najnoviji modeli su Apple Vatch 6 Apple Vatch SE, ovaj drugi je namenjen onima sa nešto plićim džepom.



Već postoje glasine o predstojećim verzijama, pa je portal sa značajnim imenom PatentlyApple izvukao patentnu dokumentaciju koja najavljuje primenu biometrijske autorizacije.

Naime, čini se da će se neki budući Apple Watch, možda sledeći model, pozajmiti sa trenutnog iPad Air tableta i doneti Touch ID čitač otiska prsta.



Kao što vidimo na ovoj skici, bočno će biti smešten kapacitivni čitač otiska prsta. Koristila bi se za biometrijsku identifikaciju korisnika, što takođe ukazuje na podršku za više korisnika. Na taj način bi više ljudi moglo da koristi jedan Apple Watch i oni bi učitali svoja podešavanja jednostavno pomoću otiska prsta.

Naravno, otisak prsta bi otključao pristup satu i njegovim aplikacijama, ali bi takođe odobrio Apple Pal plaćanja.

Ovo bi ubrzalo i olakšalo beskontaktno plaćanje Apple Pay-a čak i bez iPhonea na koji se trenutno oslanja u autorizaciji.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor:smartphone hrvatska

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: