Pronađi članak:

11. 1. 2021.

Apple je od App Store aplikacija tokom 2020. zaradio 64 milijarde dolara



Veliki deo godišnjeg prihoda kompanije Apple dolazi iz App Store-a, bilo da je u pitanju iOS, iPadOS ili Mac platforma. Tokom 2020. godini, kada je veliki broj ljudi bio primoran da ostane kod kuće zbog COVID-19 pandemije, Apple-ova prodavnica softvera je ostvarila rezultat bolji nego ikada, zaradivši 64 milijarde dolara.

Prema analitičarima CNBC-a, App Store je ostvario rast od 28 procenata u 2020. godini, što je ogroman skok od 3,1% u odnosu 2019. godinu. Još 2018. App Store je generisao 48,5 milijardi dolara, a zatim je 2019. ostvarena zarada od 50 milijardi dolara. Prošle godine zabeležen je još jedan skok godišnje zarade, od 64 milijarde dolara.



Pogledajte još: Apple je uklonio 39.000 igara sa kineskog App Store-a

Apple ove rezultate ne objavljuje javno, tako da su procene analitičara najbolji pokazatelj koji imamo. Procena CNBC-a zasniva se na podacima o tome koliko je Apple platio programerima aplikacija koji svoj softver prodaju putem App Store-a. Polazeći od ovog broja, moguće je kreirati procenu ukupne Apple-ive zarade preko preko App Store-a.

Zarada u App Store-u može izgledati malo drugačije 2021. godine, jer Apple unosi promene kroz novi program za mala preduzeća. Kroz ovaj program, programeri aplikacija, koji na App Store-u generišu manje od milion američkih dolara godišnje, moraće da plate samo 15% taksi i Apple-u. Programeri koji generišu više od toga biće podložni Apple-ovom standardnom sistemu od 30% od zarade. Ovo je jedan od razloga što kompanija Apple u poslednjih godina na meti brojnih tužbi, a najistaknutija je ona od strane Epic Games-a, koja je i dalje aktuelna.









Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: