Pronađi članak:

3. 2. 2021.

iOS 14.5 olakšava otključavanje iPhone-a sa maskom na licuApple je juče beta testerima pustio prvu betu iOS 14.5 sistema koji će olakšati otključavanje iPhone-a sa maskom na licu, ali ne za sve.

Apple je pre nekoliko godina Touch ID tipku za autorizaciju otiskom prsta zamenio naprednim Face ID prepoznavanjem lica. To je omogućilo razvlačenje ekrana preko cele prednje strane, minus notch, naravno.Njihov Face ID je bez dileme najbolja autorizacija licem u svetu smartphonea, a nivo bezbednosti je takav da se koristi i za autorizaciju plaćanja. Međutim u doba korona virusa i odjednom su svi poželeli da imaju čitač otisaka ispod ekrana, na boku ili na leđima jer sa maskom na licu Face ID ne prepoznaje lice.

Apple vidi da korona već predugo traje i traži rešenje, ali i priliku kako da vam proda još toga.

iOS 14.5 beta nagoveštava opciju olakšanog otključavanja iPhone-a sa maskom na licu za vlasnike Apple Watch-a. Naime, iPhone će se otključavati dok je u vezi sa Apple Watch satom u neposrednoj blizini.

Kako otkriva kod iOS-a 14.5 beta, Apple Watch će u toj situaciji zavibrirati kao znak da je iPhone otključan. Z

Android korisnici će znati da Google već dosta dugo nudi slično kroz funkciju Smart Lock pa Android telefon može držati otključanim dok je u Bluetooth vezi sa nekim drugim uređajem poput pametnog sata ili narukvice. Ne sumnjamo u to da će Apple to bolje razraditi, ali pričekajmo da zaživi.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: