Pronađi članak:

3. 4. 2021.

Siri više neće automatski imati ženski glas



Do sada se prilikom postavljanja uređaja, korisnicima automatski postavio ženski glas za Siri, a ostali su se glasovi mogli izabrati kasnije u postavkama.

Promenom u šestoj iOS 14.5 beta verziji, Apple uklanja podrazumevani ženski glas za Siri. Tako će se korisnike prilikom podešavanja iPhone ili iPad uređaja, tražiti da odaberu željeni glas Appleovog asistenta, prenosi TechCrunch.



Apple takođe predstavlja dva potpuno nova glasa za Siri čije se izvorne snimke prenose kroz Appleov Neural program pretvaranja teksta u govor, čineći da glasovi organski protječu kroz fraze koje se generiršu u hodu.

Novi su glasovi trenutno dostupni za govornike engleskog jezika.

Kako prenosi TechCrunch, Siri dobija čak 25 milijardi glasovnih zahteva mesečno na preko 500 miliona uređaja.

Apple u izjavi za The Verge ne skriva oduševljenje predstavljanju novih glasova za Siri i nove opcije prilikom podešavanja uređaja, javlja Bug.

Ovo je nastavak Appleove dugogodišnje predanosti raznovrsnosti i uključivanju, ali i proizvodima te uslugama osmišljenim da bolje odražavaju raznolikost svijeta u kojem živimo, objašnjavaju iz Applea.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: bljesak

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: