Pronađi članak:

9. 6. 2021.

Apple Wallet će zameniti fizičke ključeve, magnetne kartice, lične karte i vozačke dozvoleiOS 15, kada na jesen bude dostupan većini iPhone korisnika, doneće i novosti u Walltet, odnosno aplikaciju koja zamenjuje klasični novčanik. Podsetimo, radi se o aplikaciji u kojoj trenutnoi najčešće koristite Apple Pay uslugu, ali u novoj verziji iOS-a, ona se proširuje.

Tako ćete svojim iPhone-om uskoro moći otključati automobil, kuću, stan, kancelariju, hotelsku sobu itd. Naime, Apple je u ovaj servis dodao funkciju "Keys", dakle Ključevi, koji će u skoroj budućnosti zameniti fizičke ključeve, odnosno magnetne kartice, baš kao što su Apple Pay i Google Pay zamenili fizičke bankovne kartice.Naravno, za punu implementaciju ovog sistema trebaćemo još malo da pričekamo, a prvi koji će na ovo polju sarađivati sa Apple-om su BMW i Hayatt lanac hotela. Kada ovaj sistem jednom bude implementiran, nadamo se da će i druge kompanije ući u ovaj krug kako bi usluga bila što raširenija.

Takođe, u SAD-u Wallet će doneti i mogućnost unošenja lične karte i vozačke dozvole, što znači da će i one postupno postati potpuno digitalizovaneJoš zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: