Pronađi članak:

10. 6. 2021.

iPhone 6S, star šest godina, dobija iOS 15Apple-ov iPhone 6S puni šest godina u septembru, što je vječnost za mobitele, ali za one koji ga još uvijek koriste, stigla je dobra vijest.

Kada Apple plasira svoj iOS 15 ove jeseni, on će biti dostupan i za iPhone 6S, kao i za iPhone 6S Plus, prvu generaciju iPhone-a SE, uređaje koji su "fabrički" dolazili sa iOS-om 9.Podsetimo, iPhone 5S je bio star pet godina kada je dobio posljenji update iOS-a, odnosno iOS 12, ali je ostao bez iOS-a 13.

Kada je reč o Android-u, Samsung je napravio korake ka poboljšanju dugovečnosti svojih uređaja pa je osigurao četverogodišnju bezbednosnu podršku za neke od svojih telefona. Ipak, šest godina podrške stavlja iPhone 6S u drugačiju ligu.

Međutim, treba imati na umu da mnoge nove funkcije neće biti kompatibilne sa A9 Bionic procesorom koji pokreće iPhone 6S. Visual Lookup, Live Text u slučaju fotografija, portrait mod u FaceTime-u, nove mogućnosti aplikacije Maps i druge neće biti dostupne za model 6S, jer zahtijevaju uređaj sa A12 Bionic procesorom koji imaju modeli XS, XR i noviji.

Takođe, moguće je i da će noviji softver usporiti stariji telefon koji pokreće zastareli i sporiji procesor, ali to ne mora da bude slučaj. Značajnog uticaja na performanse modela 6S nije imao iOS 14.

Ono što bi moglo predstavljati problem jeste trajanje baterije. Widgete i slično je teže koristiti na 4,7-inčnom ekranu u poređenju sa današnjim standardnim 6-inčnim i većim panelima. Stoga se može zaključiti da će biti određenih poteškoća sa kompatibilnošću.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: