Pronađi članak:

10. 6. 2021.

Ukradeni iPhone će moći da bude lociran čak i isključenApple je na WWDC21 konferenciji za developere službeno predstavio iOS 15, čija je preview verzija već dostupna, a stabilni build namenjen svim korisnicima podržanih telefona pojaviće se ove jeseni.

Među poboljšanim funkcijama i softverskim ažuriranjima iOS-a 15 Apple je istakao nadogradnju funkcije Find My, a sada pojašnjava koja će biti njena najveća korist.U većini slučajeva kada vam neko ukrade telefon, prvo što napravi je da ga isključi, čime bukvalno onemogućuje praćenje njegove lokacije. Apple sada to rešava u iOS-u 15, pa će se iPhone moći pratiti čak i kada je isključen.

Ekipa iz Cupertina ne navodi detalje o tome kako to funkcioniše, ali najverovatnije se radi o sistemu poput AirTag-a koji omogućava iPhone-u "pingovanje" lokacije u određenim intervalima.

iOS 15 će biti dostupan korisnicima iPhone 6s telefona i novijih uređaja, ali za sada nije jasno hoće li spomenuto ažuriranje Find My funkcije biti dostupno svima koji će dobiti novi operativni sistem, ili samo vlasnicima novih iPhone-ova.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: