Pronađi članak:

10. 6. 2021.

macOS Monterey omogućava vraćanje na fabrička podešavanja bez potrebe za novom instalacijom



Prošlo je nekoliko dana otkako je Apple najavio macOS Monterey, a mi nastavljamo da istražujemo nove funkcije koje nisu pomenute tokom uvodne reči WWDC 2021, uključujući i mnogo pogodniji način čišćenja Mac-a.

Sledeći stope iPhone-a i iPad-a, Mac je stekao opciju "Erase All Content and Settings" na macOS Monterey. Opcija vam omogućava da izbrišete sve korisničke podatke i aplikacije koje su instalirali korisnici Mac-a, bez potrebe za ponovnom instalacijom operativnog sistema macOS, što olakšava vraćanje Mac-a na nova fabrička podešavanja.

macOS Monterey je sada dostupan u beta verziji za programere, a javna beta verzija sledi u julu, a sve novosti u njemu pročitajte ovde.



Sa stranice specifikacija macOS Monterey Apple sajtu:

Izbrišite sav sadržaj i podešavanja
System Preferences sada nudi mogućnost brisanja svih korisničkih podataka i aplikacija koje su instalirali korisnici sa sistema, a da istovremeno održava trenutno instalirani operativni sistem. Budući da je skladište na sistemima Mac uvek šifrovano Apple T2 čipom, sistem se trenutno i sigurno „briše“ uništavanjem ključeva za šifrovanje.

U beta verziji macOS Monterey, novu opciju možete pronaći tako što ćete otvoriti aplikaciju System Preferences, kliknuti na System Preferences na traci menija na vrhu ekrana i kliknuti na Erase All Content and Settings u padajućem meniju. Da biste nastavili sa vraćanjem Mac-a na fabrička podešavanja, potrebna je administratorska lozinka.

Brisanje Mac-a koji radi na starijoj verziji macOS-a zahteva formatiranje hard diska i ponovnu instalaciju macOS-a, tako da će ova nova opcija učiniti mnogo pogodnijim vraćanje Mac-a na fabrička podešavanja, bez obzira da li jednostavno želite da započnete sa novim Mac-om ili planirate da ga prodate ili poklonite. Nakon brisanja Mac-a, prikazaće se Pomoćnik za podešavanje i biće spreman za postavljanje kao nov.

macOS Monterey je sada dostupan u beta verziji za programere, a javna beta verzija sledi u julu, a sve novosti u njemu pročitajte ovde.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: