Pronađi članak:

8. 6. 2021.

Predstavljen novi macOS Monterey



Apple je najavio najnoviju verziju svog MacOS operativnog sistema, a sa macOS Monterey verzijom kompanija je dodatno ispolirala i poboljšala svoju softversku platformu za Mac uređaje.

Jedna od najistaknutijih funkcija macOS Monterey-a je Universal Control, evoluirana forma Apple Continuity funkcije, koji omogućava lako korišćenje i prebacivanje tastature i miša na Mac i iPad uređajima.



Pored toga, korisnici će moći da reprodukuju sadržaj sa iPad ekrana i muziku na Apple računare, preko AirPlay funkcije. Ovo je još jedan način koji olakšava rad na više Apple uređaja i saradnju sa drugim Apple korisnicima.



Apple je implementirao i neka poboljšanja u Safari, kao što su skladniji tabovi, grupisanje tabova, a kompanija konačno omogućava Safari ekstenzije i za svoje mobilne platforme.

Takođe, Apple planira da automatizaciju načini lakšom za macOS Monterey korisnike, preko Shortcuts funkcije. Operativni sistem stiže sa nekoliko ugrađenih Shortcuts opcija, a korisnici će moći sami da konfigurišu svoje prečice, kao i da importuju Automator akcije.



Apple je developerima omogućio preview za macOS Monterey, dok će javni preview biti objavljen narednog meseca. Kao i uobičajeno, finalna objava operativnog sistema se očekuje tokom jeseni.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: