Pronađi članak:

8. 6. 2021.

FaceTime dolazi na Windows i Android!Juče je službeno započela Apple-ova WWDC konferencija u kojoj ova kompanija svetu pokazuje najnovija dostignuća na područiu softvera svog eko-sistema. Tako je, između ostalog, predstavljen i novi iOS 15, koji donosi mnoge novosti.

Jedna od prvih spomenutih je ona u FaceTime aplikaciji. Naime, ovaj Apple-ov dugogodišnji servis poznat po video pozivima, od sada podržava i druge platforme, i to putem FaceTime linkova.Naime, inicijator FaceTime poziva može kreirati link i, osim korisniku Apple-ovih uređaja, poslati ga onima koji koriste Android ili Windows, što znači da se i oni mogu pridružiti video pozivu.

FaceTime donosi i novi "mrežasti" raspored učesnika u video pozivu, kao i svojevrsnu izolaciju zvuka, odnosno mogućnost da korisnik bolje razaznaje ko od ulesnika trenutno govori. Od ostalih novosti u FaceTime pozivu, spomenimo još i tzv. portret način koji zamagljuje pozadinu i izoštrava osobu u krupnom planu.

Tu je još i SharePlay, funkcionalnost koja omogućava pozivanje drugih ljudi da pogledaju video ili poslušaju pesmu koju vi upravo gledate, ali na svojim uređajima. Umesto klasičnog slanja linkova putem chat servisa, sada će to biti moguće učiniti mnogo jednostavnije.

iOS 15 će najpre proći beta fazu testiranja, da bi svim korisnicima bio dostupan na jesen.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: