Pronađi članak:

11. 6. 2021.

Pogledajte kako izgleda novi multitasking na iPadu sa iOS 15 [VIDEO]



iPadOS 15 uključuje većinu novih promena koje su uvedene u iOS 15, ali postoje i neke opcije rezervisane samo za iPad, posebno za veće ekrane. Jedna od ovih novih funkcija je novi multitasking.

Multitasking se može izvoditi na isti način kao i ranije, ali postoji i novi multitasking meni koji pojednostavljuje iskustvo multitaskinga, nudeći opcije brzog dodira za ulazak u Split View ili Slide Over sa dve aplikacije. U prikazu App Switcher takođe možete ući u brzi režim Split Viev prevlačenjem prozora jedne aplikacije u drugi, što je veoma zgodno. Apple je takođe dodao funkciju „Shelf“ za upravljanje više sa prozora iste aplikacije, pa ako imate više prozora npr Safari pretraživača, možete da koristite Shelf da biste ih pregedali.



Postoji više tasterskih prečica koje su dostupne za multitasking kako bi se olakšalo prebacivanje između prozora, a da prsti ne moraju da puštaju tastere. Mnoge prečice koriste taster Globe na priključenoj tastaturi.

Za navikavanje ovih novih funkcija multitaskinga trebaće neko vreme, ali čini se da ovo čini multitasking intuitivnijim za upotrebu. Javite nam šta mislite u komentarima, a u nastavku pogledajte kako ti izgleda u ruci:





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: