Pronađi članak:

11. 6. 2021.

Ovo su naših 5 omiljenih iOS 15 funkcija



iOS 15 je prepun novih funkcija i značajnih poboljšanja. Isprobali smo novu beta verziju na našem iPhone i možemo reći da nam se sviđa. Iako je svaka nova karakteristika iOS 15 uzbudljiva, postoje neke koje se ističu.
Evo pet iOS 15 karakteristika koje su nama omiljene:
  1. Fokus
  2. Redizajnirana obaveštenja
  3. Novi Safari
  4. Live text
  5. Deljenje ekrana





Fokus




iPhone uređaji mogu da odvuku pažnju. Sa novim režimom fokusiranja iOS 15 vam pomaže da se koncentrišete na postavljeni zadatak tako što vam šalje samo obaveštenja koja želite. Možete odabrati jedan od više profila za fokusiranje tako što ćete pristupiti meniju za fokusiranje iz Control Center-a. Možete da se fokusirate i izaberete samo dozvoljene kontakte kada je izabrani profil aktivan.

Na primer, možete napraviti radnu grupu i dodati joj kolege. Kada je vaš radni profil aktivan, samo one kolege koje su dozvoljene u vašem profilu moći će da vas kontaktiraju.



Nova aplikacija Messages u iOS 15 ima mogućnost da obavesti druge da ste u režimu fokusiranja. To čini prikazivanjem teksta na stranici razgovora drugima, tako što će ispisati da ste utišali obaveštenja pomoću Focus-a. Kontakti mogu čak da odluče da "preskoče" režim fokusiranja ako moraju hitno da vas kontaktiraju.


Redizajnirana obaveštenja


iOS 15 donosi redizajnirana obaveštenja na iPhone uređaje. To uključuje potpuno novi izgled natpisa sa obaveštenjima koji uključuju fotografije kontakata i veće ikone aplikacija.

Sažetak obaveštenja vam omogućava da stignete obaveštenja koja vam se svakodnevno dostavljaju na osnovu postavljenog rasporeda. iOS inteligentno stavlja manje hitna obaveštenja u rezime, a istovremeno šalje upozorenja od prijatelja na Lock ekran. Rezime je poređan po prioritetu, a najrelevantnija obaveštenja postavljena su na vrh.


Novi Safari


 
Safari je dobio novi dizajn trake sa karticama koji koristi bolje prednosti iPhone-ovog ekrana. Traka URL adrese je premeštena od vrha ka dnu, što je čini dostupnijom na većim iPhone uređajima. Pokretom prevlačenja prsom možete brzo da prelazite sa više kartica na lokaciju ili da pristupite stranici kartice tapkajući na dugme.

Apple je takođe na iPhone preneo funkciju Tab groups koja se nalazi na macOS Monterey-u. Sada možete da sačuvate grupe kartica i lako se prebacujete između njih. Grupe kartica sinhronizuju se između povezanih iCloud uređaja, tako da na drugom uređaju možete da nastavite tamo gde ste stali.


Live Text


 
Live Tekst je jedna od najneverovatnijih karakteristika iOS-a 15. Pomoću Live Text-a možete da označite tekst na fotografiji (ili u direkno u kameri) i da izvršite radnje poput Live text in Camera i Live text prevođenje. Ne samo da možete lako da prevodite tekst na sedam različitih jezika, već možete i usmeriti kameru iPhone-a na tekst i brzo kopirati i željeni tekst.


Deljenje ekrana

U iOS 15 možete da delite prikaz ekrana vašeg iPhone-a uživo sa svima na FaceTime pozivu. Kada pokrenete podelu ekrana, ljudi u video pozivu će moći da vide šta se nalazi na ekranu.

Prema Appleu, ovo mnogo olakšava recimo pokazivanje nekretnine, ili nekog predmeta iz oglasa, listanje fotografija, planiranje odmora i druge zadatke. Takođe možete da pomognete prijatelju ili porodici u rešavanju problema tako što ćete ih voditi kroz menije telefona.

Iako je deljenje ekrana jedna od naših omiljenih iOS 15 karakteristika, novi OS takođe omogućava korisnicima da slušaju pesme, gledaju filmove i još mnogo toga sa svojim FaceTime prijateljima.

Ovo su naših 5 najboljih iOS 15 karakteristika. Koristimo beta verziju i nastavljamo da objavljujemo korisne vodiče i postove o zabavnim opcijama iOS-a 15, pa nas posetite ponovo već sutra.

Koje su vaše omiljene karakteristike iOS 15? Podelite svoje utiske u komentarima!

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima: Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: