Pronađi članak:

12. 6. 2021.

Ovako će da izgleda FaceTime preko interneta



FaceTime je ove nedelje dobio veliku pažnju zahvaljujući novim funkcijama koje su deo iOS-a 15 i macOS Monterey-a, što uključuje deljenje ekrana sa prijateljima, Portrait mode uživo, bolja redukcija buke i web verzija za Android i Windows uređaje. Isprobali smo FaceTime na web-u pa pogledajte kako on funkcioniše.

Kada je Apple na uvodnom govoru WWDC 2021 pokazao FaceTime koji radi na Androidu i Windowsu, bili smo iznenađeni. Još 2010. godine, Steve Jobs je rekao da će FaceTime biti otvorenog tipa, ali to se nikada nije dogodilo i ta funkcija je uvek bila ekskluzivna za Apple uređaje.

Međutim, čini se da ove godine Apple želi da više ljudi ima pristup njegovim uslugama, a to uključuje i web verziju FaceTime-a. Da budemo jasni, FaceTime na webu nije poput iCloud web aplikacija za koje se svako može prijaviti i koristiti kako želi. Umesto toga, Apple samo dozvoljava korisnicima iOS-a i MacOS-a da pozivaju druge na poziv putem javne veze koja se može otvoriti u bilo kom web pregledaču.



Drugim rečima, i dalje vam je potreban iPhone, iPad ili Mac da biste započeli FaceTime poziv, ali sada se mogu pridružiti i vaši prijatelji sa Android uređajima ili Windovs računarima. Jednom kada otvorite aplikaciju FaceTime na iOS 15 ili macOS Monterey, videćete novu opciju za pravljenje javne veze, koja se takođe prikazuje tokom tekućeg poziva.



Za ljude koji primaju javnu vezu potrebno je samo da unesu svoja imena da bi se pridružili pozivu - nema potrebe da imate Apple ID da biste koristili FaceTime na mreži kada vas neko drugi pozove. Interfejs je gotovo isti kao i korišćenje FaceTime-a na Apple uređaju, ali ne postoje dodatne opcije kao što su filteri i drugi efekti.



Sve što možete da uradite na FaceTime web-u je da uključite ili isključite kameru, isključite ili uključite mikrofon i odaberete ulazne uređaje. Kvalitet slike nije bio savršen tokom testova, ali Apple jasno stavlja do znanja da je ovo beta funkcija i da stvari možda neće funkcionisati onako kako se očekivalo.




Uprkos tome, FaceTime na internetu biće ogromna stvar kada postane dostupan javnosti, s obzirom da Apple-ova platforma nema reklame, plaćenu pretplatu ili čak pratioce za prikupljanje vaših podataka. Očekuje se da će FaceTime web biti objavljen ove jeseni zajedno sa iOS 15, macOS Monterey i drugim softverskim ispravkama.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: