Pronađi članak:

7. 6. 2021.

Bloomberg: iPadOS 15 donosi poboljšani multitasking i nove notifikacije



iPadOS 15 će uključiti poboljšanja u načinu na koji korisnici upravljaju većim brojem aplikacija otvorenih odjednom (multitasking), pored redizajniranog banera za dolazno obaveštenje koji će takođe debitovati u iOS 15, izveštava Bloombergov Mark Gurman.

U izveštaju o tome šta očekivati od Apple-a na Svetskoj konferenciji programera u ponedeljak, Gurman ponavlja svoje prethodno izveštavanje, istovremeno pružajući i nekoliko dodatnih novih sitnica. Gurman je ranije rekao da će iPadOS 15 omogućiti korisnicima da postavljaju vidžete bilo gde na početnom ekranu. Danas se Gurman proširio rekavši da se poboljšanja u multitaskingu mogu očekivati i na iPadOS 15.



Za iPad, Apple planira da prepravi početni ekran i podrži postavljanje „vidžeta“ - isečaka dinamičkih informacija poput kalendara, vremena i zaliha - bilo gde na ekranu. Ovo je često zahtevana funkcija koja će dovesti iPad u sklad sa Android rivalima. Kompanija takođe planira poboljšani multitasking sistem kako bi olakšala rad sa više aplikacija istovremeno.


Pored toga, Gurman kaže da će, pored velikih promena u iMessage-u i novog načina na koji korisnici mogu da postave svoj status na svom uređaju iOS 15 takođe sadržati redizajnirani dolazni baner sa obaveštenjima.

Na ažuriranjima softvera za iPhone i ‌iPad,, korisnici će sada moći da postave status - na primer da li vozite, spavate, radite ili ne želite da vas ometaju - i da to diktira kako će se postupati sa dolaznim obaveštenjima. Ažuriranje će takođe sadržati veći fokus na automatsko odgovaranje na poruke i novi dizajn za dolazne banere sa obaveštenjima na vrhu ekrana.


Gurman takođe primećuje da je Apple radio na redizajniranom lock ekranu za iPad‌ i ‌iPhone‌, ali kaže da su neke od tih promena pomerene do iOS 16, sledeće godine.

Apple je takođe radio na obnovljenom lock ekranu za ‌iPhone‌ i ‌iPad‌, iako su neke od tih promena pomerene za buduće izdanje i neće se pojaviti ove godine.

Što se tiče macOS 12, tvOS 15 i watchOS 8, Gurman kaže da očekuju manja ažuriranja. WatchOS 8 će sadržati poboljšane funkcije praćenja zdravlja i poboljšanja interfejsa. Apple-ova svetska konferencija programera zvanično počinje u ponedeljak, 7. juna, u 19h (po našem vremenu).





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: