Pronađi članak:

5. 6. 2021.

iOS 14 je sada instaliran na 90% iPhone-a (objavljenih u poslednje četiri godine)



iOS 14 je sada instaliran na 90 procenata iPhone uređaja koji su predstavljeni u poslednje četiri godine, prema najnovijim brojevima stope usvajanja OS-a koje je podelio Apple.

Osam posto iPhona predstavljenih u poslednje četiri godine pokreće iOS 13, dok dva posto nastavlja da koristi raniju verziju iOS-a.



85 posto svih iPhona (uključujući one starije od četiri godine) radi sa iOS 14, osam posto je i dalje na iOS 13, a sedam posto ima raniju verziju iOS-a. Ova kategorija uključuje uređaje koji nisu u mogućnosti da pokreću iOS 14.

Što se tiče iPadOS-a, 91 posto svih iPad-a predstavljenih u poslednje četiri godine koristi iPadOS 14, a na 79 posto svih uređaja instalirano je ažuriranje ‌iOS 14‌. Kao i kod iPhone-a, i iPad-ovi u kategoriji „svi uređaji“ možda neće moći da pokreću iOS 14, i zaista, 12 posto tableta u ovoj kategoriji ima iOS 12 ili stariju verziju, dok devet posto koristi iOS 13.



Apple je prethodno delio ažurirane ‌iOS 14‌ instalacione brojeve u februaru. Tada je na 86 posto iPhone-a predstavljenih u poslednje četiri godine instaliran ‌iOS 14‌, a 80% svih iPhone-a radilo je na iOS 14‌, tako da je stopa usvajanja ‌iOS 14‌ zabeležila pristojan rast izdavanjem iOS 14.5.

Ažurirani brojevi usvajanja ‌iOS 14‌ dolaze neposredno uoči 32. godišnje konferencije programera, na kojoj će se premijerno pojaviti iOS 15 i iPadOS 15. Apple-ov fokus će se prebaciti sa iOS 14‌ na ‌iOS 15‌ nakon WWDC-a, jer će kompanija dorađivati i ažurirati novi operativni sistem pred lansiranje na jesen.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: