Pronađi članak:

3. 6. 2021.

iPhone 13 će imati baterije većeg kapacitetaZa nešto više od 3 meseca Apple bi trebao predstaviti novu generaciju iPhone-a. O modelima iz serije 13 znamo već puno toga zahvaljujući glasinama koje kruže već mesecima, a poslednje glasine govore da bi novi telefoni trebali da imaju baterije većeg kapaciteta. Snažnije baterije još je ranije spominjao poznati analitičar koji prati Apple Ming-Chi Kuo, a zahvaljujući novim informacijama sada znamo o kakvim se brojevima, odnosno kapacitetima radi.

Kako bi u telefone stavio nove baterije, Apple je morao da napravi neke promene u internom dizajnu, pa na Gizmodu spominju integraciju fioke za SIM kartice u matičnu ploču i smanjenje prednjih optičkih modula.Zahvaljujući tim promenama, kapacitet baterije iPhone.a 13 mini trebao bi da iznosi 2406 mAh, što je povećanje od osam posto, iPhone 13 i 13 Pro trebali bi imati 3095 mAh bateriju, što je povećanje od skoro deset posto u odnosu na iPhone 12, dok bi iPhone 13 Max trebao imati najveće povećanje baterije - od 18 posto. Kapacitet baterije tog modela trebao bi iznositi 4352 mAh.

Ali povećanje kapaciteta baterije ne mora se uvek nužno odraziti i na duže trajanje baterije jer se u telefone može integrisati nova tehnologija koja će povećati potrošnju baterije. Kao najbolji primer za to jeste 5G, odnosno podrška za mobilnu mrežu nove generacije koja je predstavljena u seriji iPhone-a 12. Što se noviteta oko nadolazećih iPhone-a tiče, a koji bi mogli negativno delovati na potrošnju baterije, spominje se novi always-on ekran veće frekvencije osvežavanja (120 Hz).

Šta će sve doneti četiri modela iPhone-a 13 saznaćemo prilično brzo, u septembru ove godine. Iako su telefoni prošle godine predstavljeni u oktobru, razlog za to bila je pandemija, ali kako se ove godine situacija ipak normalizovala, za očekivati je da će se i Apple vratiti na staro i standardnim septembarskim konferencijama.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: