Pronađi članak:

25. 5. 2021.

Izbačen iOS 14.6, evo šta je sve novo



Apple je javnosti predstavio iOS 14.6 i iPadOS 14.6. Ažuriranje za iOS 14.6 nije toliko značajno kao ažuriranje za iOS 14.5 koje mu je prethodilo, ali ipak uvodi brojne nove funkcije. U nastavku smo istakli sve novosti u iOS-u i iPadOS-u 14.6.

Apple Music: Spatial i Losseless Audio

Apple je u maju predstavio dve nove funkcije Apple Music-a, koje pretplatnici na „Apple Music“ dobijaju bez dodatnih troškova. ‌Apple Music‌ Spatial Audio (prostorni audio) sa Dolbi Atmos-om nudiće impresivno, višedimenzionalno audio iskustvo koje omogućava umetnicima da mešaju muziku na način da zvuči kao da note dolaze iz svih krajeva oko vas.



Apple takođe nadograđuje svoj čitav muzički katalog na Lossless Audio (bez gubitka kvaliteta), koji čuva detalje u originalnoj audio datoteci, tako da pretplatnici na Apple Music mogu da čuju pesme tačno onako kako su ih umetnici snimali u studiju.

Nijedna od ove dve funkcije ne dolazi sa iOS 14.6 i Apple planira da ih omogući u junu putem ažuriranja na serveru, ali iOS 14.6 postavlja temelje.




Porodičnu Apple Card

Najavljena u aprilu, Apple Card Family dizajnirana je da omogući podelu Apple kartice među članovima porodice. Dve odrasle osobe u porodici mogu deliti jedan račun Apple Card, pri čemu svaka osoba služi kao suvlasnik za izgradnju kredita.



‌Apple Card‌ Family takođe omogućava roditeljima da podele ‌Apple Card‌ sa svojom decom za kupovinu, uz neobavezna ograničenja potrošnje i roditeljsku kontrolu koja pomažu deci da steknu pametne finansijske navike. Sva porodična potrošnja prati se jednim mesečnim računom.

Na nalog Apple Card‌ može se dodati do pet osoba radi deljenja, a deljenje se obavlja putem aplikacije Wallet. Svi korisnici moraju biti deo iste grupe za porodično deljenje i moraju biti stariji od 13 godina.

Suvlasnici moraju biti stariji od 18 godina i imaće kombinovani limit potrošnje i mogućnost međusobnog uvida u potrošnju. Postojeći Apple Card‌ korisnici će da objedine svoje ‌račune ako imaju dve kartice, što rezultira većim deljenim kreditnim ograničenjem sa nižim APR-om dva računa, ali ova funkcija neće biti dostupna do jula. Dodavanje novih članova porodice ili dodavanje suvlasnika na Apple karticu može se obaviti putem aplikacije Wallet.



Podrška za pretplatu na Apple Podcasts

iOS 14.6 uvodi podršku za pretplate u aplikaciji Apple Podcasts, omogućavajući kreatorima podcasta da naplaćuju pretplate od svojih slušalaca.

 
Pretplate mogu otključati dodatni sadržaj, a NPR, Los Angeles Times, Sony Music Entertainment, Wonderi i drugi planiraju da uvedu vrhunski sadržaj. Pretplata na podcast dostupna je u više od 170 zemalja.

AirTag i Find My

Ako u aplikaciju Find My stavite AirTag ili Find My dodatnu opremu u izgubljeni režim, sada možete da dodate adresu e-pošte u svrhe kontakta. Pre iOS-a 14.6, jedina opcija bila je unos broja telefona.





AirTags će takođe sada prikazivati delimično maskirani telefonski broj vlasnika kada se dodirne sa NFC kompatibilnim uređajem.

Upravljanje glasom

Korisnici iPhonea sa omogućenom opcijom pristupa Voice Control mogu prvi put otključati svoj iPhone nakon ponovnog pokretanja koristeći samo svoj glas nakon instaliranja iOS 14.6.

Ispravke raznih grešaka

Postoji nekoliko ispravki grešaka koje su uključene u iOS 14.6 koji uključuju Apple Watch koji ne radi na otključavanju iPhonea, prekidanju veze Bluetooth uređaja i problemima sa performansama tokom pokretanja. Kompletna lista ispravki grešaka je ispod:
  • Otključavanje pomoću Apple Watch-a možda neće funkcionisati nakon što zaključate ‌‌iPhone‌‌ na Apple Watch-u
  • Podsetnici se mogu pojaviti kao prazni redovi
  • Dodaci za blokiranje poziva se možda neće pojaviti u Settings
  • Bluetooth uređaji ponekad mogu da prekinu vezu ili pošalju zvuk na drugi uređaj tokom aktivnog poziva
  • iPhone može imati smanjene performanse tokom pokretanja
iOS 14.6 možete preuzeti besplatno preko svog iUređaja odlaskom u Settings/ General/ Software Update.






Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: