Pronađi članak:

23. 9. 2021.

Apple upozorava da vibracije motocikla mogu da degradiraju performanse iPhone kamera



Postoje nosači, koji su namenjeni za korišćenje na motociklima, a vozaču dozvoljavaju da na njih postavi telefon. Ovo je odličan način za vozače da koriste aplikacije poput Google Maps da se snađu tokom vožnje po gradu ili ako su u pitanju dostavljači koji preuzimaju i dostavljaju robu. Međutim, ispostavlja se da bi ovi nosači mogli biti više štetni nego korisni, ukoliko vam je stalo do kamere vašeg telefona.

To je zato što, prema izveštaju sa Apple-ove stranice za podršku, kompanija tvrdi da bi vibracije koje proizvode motocikli tokom vožnje, mogle da dovedu do toga da se kamera iPhone-a vremenom degradira. Prema Apple-u, razlog ovoga je tehnologija koja stoji iza funkcije stabilizacije kamere, poput žiroskopa, na primer.



Apple ističe: "Kao što je slučaj sa mnogim elektronskim proiuzvodima koji imaju sisteme kao što je OIS, dugotrajna direktna izloženost vibracijama velike amplitude u određenim opsezima frekvencija, može pogoršati performanse ovih sistema i dovesti do smanjenja kvaliteta slike fotografija i videa".

Apple ne preporučuje kačenje iPhone-a na motocikle sa motorima velike snage ili velike zapremine, zbog amplitude vibracija u određenim opsezima frekvencija koje oni stvaraju.

Nismo sigurni da li se ovo odnosi i na druge brendove i modele pametnih telefona, ali vozači motocikla bi trebalo da razmisle o ovome kako bi bili sigurni da se njihov telefon neće oštetiti.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: