Pronađi članak:

24. 9. 2021.

EU želi da prisili sve proizvođače na USB-C, pa i AppleEvropska komisija tražiće uvođenje univerzalnog punjača za sve telefone, tablete, kamere, slušalice i kontrolere igračkih konzola. Apple je protiv.

Praktičnost nije prvi i osnovni razlog zbog kojeg EU želi da nametne jedan tip priključka za sve, već je i zaštita okoline. Tako barem tvrde. Kažu da bi ovakvom regulativom u EU smanjili količinu elektronskog otpada za oko hiljadu tona godišnje.Danas biramo manje više između tri tipa priključka. To su mikro USB, USB tipa C i Apple-ov Lightning. Situacija je dakle daleko bolja u odnosu na 2009. kad smo imali na desetine različitih punjača i priključaka, međusobno nekompatibilnih.

Evropska komisija želi da nametne USB Tip C priključak za sve.

Zemlje EU bi ako se ovaj predlog pretvori u zakon, dobile 24 meseca za implementaciju zakona u sopstvena zakonodavstva.

U Apple-u nikako nisu zadovoljni ovom predlogom ni rokom implementacije. Smatraju da bi takvo nametanje zaustavilo razvoj tehnologija i inovacije, a misle i da bi se negativno odrazilo na okolinu jer bi se time zaustavila prodaju trenutne opreme.

Apple je USB C već implemtirao na neke svoje uređaje, ali i ova najnovija generacija iPhone-a još uvek koristi Lightning port.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: it vesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: